Anatomski dušeci

Ostali proizvodi

WT dušek

WT dušek zauzima posebno mesto u paleti naših proizvoda, jer je poznato da čvrsta i kvalitetna kuća (zdravlje), zahteva isključivo čvrst i zdrav temelj (kičmu). Uzimajući u obzir tu činjenicu, pre skoro deceniju i po, uz stručnu pomoć naših partnera iz nemačke i njihove tehnologije, realizovali smo zajedničku ideju i osmislili proizvod koji se pokazao kao pravo rešenje za pravilan položaj naše kičme u toku sna. Činjenica koju ne smemo da zanemarimo je da svaki čovek prespava u proseku 1/3 svog života, pa je jednostavno zaključiti da kvalitet našeg života u dobroj meri zavisi od kvaliteta našeg sna, samim tim naš san zavisi od kvaliteta dušeka na kome spavamo. Zbog toga je veoma važno da vodimo računa o tome na kakvom dušeku provodimo u proseku 8 sati tokom dana.

Struktura i sastav WT dušeka

Ostali proizvodi
Za izradu kvalitetnog dušeka koristili smo postojane inovativne materijale u kombinaciji sa prirodnom vunom, materijalom koji se od davnina koristi kao najbolja prevencija u borbi protiv sve češćih pojava reumatskih i dermatoloških oboljenja. Jezgro predstavlja najvažniji deo dušeka, njega čine 2 zone sa ukupnom dimenzijom od 17 cm visine (debljine), od kojih je jedna tvrđa (hladno livena pena koja neodoljivo podseća na sunđer), čija visina iznosi 14 cm, a druga zona je mekša (viskoterm penasta masa), i ima visinu od 3 cm. U kombinaciji ova dva materijala (tvrđeg od 14 cm i mekšeg od 3cm), dobili smo proizvod koji u potpunosti pruža kičmi ergonomsku podršku. Zbog takve činjenice naš dušek sa pravom nosi epitet anatomski. Navlaka je pravljena od tri vrste materijala. Gornji sloj je kompletno izrađen od prirodne merino vune koje je u određenom procentu obogaćena kamiljom dlakom čije je provetravanje veoma jednostavno, budući da se kompletan vuneni deo može odvojiti od ostatka navlake uz pomoć patent rajsferšlusa. Vuna je vekovima poznata po tome da u svom sastavu sadrži visoki procenat prirodne zaštite u vidu masti poznate pod nazivom lanolin. Lanolin je lekovita prirodna mast koja vunu štiti od zadržavanja vlage kao i razvoja virusa i bakterija, a na zdravlje čoveka utiče pozitivno na više načina. Vuna pre svega deluje kao termoizolator, u zimskim uslovima greje, a leti odbija vlagu koja izlazi iz našeg tela putem povećanog znojenja tokom sna, i kao takva najbolji je prirodni odbrambeni mehanizam u borbi protiv infektivnih, alergijskih i reumatskih oboljenja. Bočni delovi navlake pravljeni su od trodimenzionalne – 3D mrežice čiji je zadatak da obezbedi što veći protok svežeg vazduha, to jest redovno luftiranje jezgra, pa se na taj način efikasno izbegava zadržavanje vlage unutar samog dušeka. Podsećamo da se u sredini koja je bogata vlagom razvijaju virusi i bakterije, pa bez ustručavanja za wt dušek možemo reći da poseduje antialergijska i antibakterijska svojstva. Donji materijal navlake pravljen je od specijalnog platna kroz koji su protkane karbonske niti. Takva kombinacija materijala karbona i platna stručno se maziva hartmanova mreža i ona nas štiti tokom svake noći od uticaja podzemnih voda i štetnih zračenja.

Cene i dimenzije WT dušeka

Cene dušeka se formiraju u odnosu na dimenzije. U nastavku su prikazane dimenzije koje se najčešće koriste, kao i cene koje ih prate uz napomenu da se dodatne dimenzije koje nisu prikazane mogu posebno naručivati u dogovoru sa nama.
Dušeci za jednu osobu (singl) - dimenzije i cene.
80 x 190/200 = 69.900,00 rsd (590 €)
90 x 190/200 = 69.900,00 rsd (590 €)
Dušeci za dve osobe (bračni) – dimenzije i cene.
140 x 190/200 = 93.900,00 rsd (790 €)
150 x 190/200 = 99.900,00 rsd (840 €)
160 x 190/200 = 105.900,00 rsd (890 €)

Anatomski jastuci

Jastuk ima anatomsko dejstvo i antialergijsko u isto vreme. Navlaka na jastuku je protkana srebrnim nitima što znači da se ni u kom slučaju ne mogu na jastuku stvarati i zadržavati bakterije, grinje i virusi koji u ostalim jastucima nalaze idealne uslove za svoj opstanak. Unutrašnji deo jastuka je pravljen od visko-term pene koja je posebnom tehnologijom oslobođena od zadržavanja vlage, tako što je jastuk izbušen na stotinu mesta po principu švajcarskog sira.

Vuneni program

Šta je vuna ?

Vuna je jedna od mnogobrojnih malih čuda prirode koja ponekad i ne primećujemo. Vuna je prirodna zaštita kojom se ovce štite od kiše, snega, hladnoće i vrućine.
Vuna ima prirodnu osobinu regulisanja temperature. Unutrašnjost vlakna vune može preuzeti vodenu paru, dok spoljna površina odbija vodu. Vlakno može upiti od 33% vode u odnosu na svoju suvu težine a da se ne oseti da je vlažna. Suši sa znatno brže nego, na primer, pamuk.

VUNA JE UDOBNA

Prirodni je izolator, otporna na cepanje, podržava termoregulaciju

Vuna je idealna za korišćenje u svim godišnjim dobima, jednako i leti i zimi. Uprkos drastičnoj promeni spoljašnje temperature, na više ili niže. Ukoliko se umotate u funu, tj. legnete u posteljinu od vune ona će zadržati temperaturu vašeg tela u “komfornoj zoni”. Svi imamo iskustva da vuna štiti od niskih temperatura, ali neki od nas znaju da vuna štiti i od visokih temperatura. Beduini se na primer, umotavaju u vunu da bi se zaštitili od ekstremno visokih temperatura, a eskimi od hladnoće.

Naučna istraživanja sprovedena u različitim istraživačkim institutima potvrdila su ono što su specijalizovani stručnjaci u odabiru tkanina Woolmark za opremanje već znali: ove tkanine mogu zadovoljiti primarne osobine što se tiče udobnosti, održavanja originalnog izgleda i sigurnosti.

VUNA JE PRAKTIČNA

Otporna je na nečistoću i mrlje, laka je za čišćenje.

Nit vune je oblikovana od malih spirala, slično oprugama amortizera, veoma je izdržljiva i odmah nakon kompresije vraća se u originalni oblik. Zbog te svoje jedinstvene strukture ona zadržava lep izgled i odlične performanse čak i nakon neprekidne upotrebe. Vuna je teško zapaljiva, ne gori, ukoliko nije direktno izložena plamenu. Vuna je najsigurniji način da svoj tom ili neku instituciju kao što su bolnice, hoteli i škole zaštite od opasnosti požara.

Kada dobijete posteljinu od prirodne vune, otvorite pakovanje na terasi i dobro je istresite. Posteljini neće ništa loše da se desi ukoliko lagano pređete vašim usisivačem ( koji naravno ima čistu usisnu glavu ). Prve noći nemojte da koristite vašu plemenitu posteljinu, nego je provetrite do jutra, najbolje na terasi. Vašoj skupocenoj posteljini redovno menjajte presvlake koje će biti od prirodnog materijala ( pamuk, lan, frotir, svila ). Takođe je redovno provetravajte po maglovitom ili oblačnom vremenu i perite na 3-4 godine u kadi blagim šamponima na bazi lanolina ili šamponima za vunu. Posteljinu treba sušiti u hladu, a možete je nositi i na hemijsko čišćenje.

Magnetni program

Blagotvorno dejstvo magneta

Ne postoji osoba koja nije čula za neobičnu moć magneta, da telo oslobađaju tegoba, bolova, pa čak i pojedinih bolesti.
 

Upotreba magneta u terapeutske svrhe poznata je više od 3.000 godina, a u to doba magnetoterapija se najpre primenjivala u Kini. U staroj Grčkoj, Aristotel je prvi govorio o terapeutskoj primeni prirodnih magneta. Poznato da je Kleopatra nosila magnetni nakit i magnetni kamen na čelu kako bi održala lepotu i zdravlje. Tibetanski sveštenici decenijama upotrebljavaju magnete za uklanjanje depresije. Istraživanja u Japanu potvrđuju da magneti uklanjaju bolove u vratu i ramenima (svaki osmi Japanac koristi terapeutske magnete).

Savremena upotreba magneta

Korišćenje statičkih magneta u terapeutske svrhe danas je uobičajena pojava.
 

Magnetoterapija se najčešće koristi za poboljšanje cirkulacije i uklanjanje bolova. Upravo je taj analgetski učinak magneta najviše istraživan u svetu. A, način na koji deluju na organizam, i u kod kojih tegoba su najefikasniji, objašnjava diplomirani fizičar Radoslav Jevtović, sa Instituta “Mihailo Pupin”. -Nervni impulsi u našem telu prenose se slabom “strujom“, koju ćelije same proizvode. Svaka ćelija u našem telu sadrži elektropolarizovane čestice (jone), koji reaguju na te podražaje. Osećanje bola nije ništa drugo nego “strujni“ signal koji ćelije šalju u mozak, alarmirajući ga da nešto nije u redu. Raskrsnice tih nerava su akupunkturne tačke, na koje se postavljaju magnetići, što je slično kao kod akupunkture iglama. Razlika je u tome što se igle moraju postaviti tačno na mesto gde se spajaju nervi, dok je dejstvo magneta šire, pa se samim tim stimuliše i akupunkturna tačka i predeo oko nje. Delovanjem magneta na te tačke početni nivo impulsa se vraća na normalu, kaže Jevtović. Impulsno magnetno polje može se primenjivati kod lokalnih zapaljenskih procesa na želucu, debelom crevu, prostati, koštano-zglobnom sistemu, kod zapaljenskog i degenerativnig reumatizma, povreda centralnog i perifernog nervnog sistema, poremećaja i oštećenja periferne cirkulacije (Rejnoova i Birgerova bolest), povrede mekog i koštanog tkiva.

Magnetno-terapeutski program

Magnetne podloge služe korekciji već postojećih ležaja. Izuzetno su korisne za ležaje na sklapanje (fotelje kauče, itd). Veoma su zahvalne za male prostorije gde je teško smestiti veliki krevet sa dušekom.Jednostavno se navlači na postojeći dušek i za samo par minuta se može skinuti kada za to postoji potreba.

Maksimalno se prilagođava anatomiji tela tako da daje vrhunsku udobnost tokom sna.

Sedam magnetnih traka pruža laganu magnetnu terapiju koja osvežava i regeneriše ceo organizam, tako da se više nećete buditi umorni, nenaspavani i sa bolovima.

Nakon samo nekoliko dana korišćenja budićete se odmorni i vedri, spremni za početak novog dana i san će za vas predstavljati jednu totalno novu dimenziju. Karbonska mreža i pamučno platno s dodatkom srebrnih niti takođe će vas optimalno štiti od geotehničkih zračenja.

  • Ovu podlogu preporučujemo osobama koje pate od osteoporoze, poremećaja cirkulacije, nabreklih vena, ali i zdravim osobama, pre svega onima pod konstantnim stresom, kojima je neophodno da za vreme spavanja regenerišu organizam. Terapija magnetima koristila se još od davnina u mnogim kulturama širom sveta: u Kini, Egiptu, Grčkoj… Dejstvo magneta potvrdila je i moderna zapadna medicina, a najbolji dokaz tome jeste široka upotreba.

Magnetni korektor

“Dva u jedan” proizvod istovremeno popravlja vaš postojeći ležaj tako da ne morate kupovati novi, a takođe ima i sve karakteristike bioterapije-magnetne podloge! Magnetni.
 

Magnetni korektor, koji je već stekao veliku popularnost, namenjen je korekciji vašeg ležaja. Posebno je pogodan za ležaje koji se rasklapaju, navlači se i fiksira na njih i može se skinuti, saviti i odložiti. Prilagođava se obliku tela, pa pruža veliku udobnost tokom spavanja. Kao i podloga, sačinjen je od visoko kvalitetnog pamuka, sa dodatkom karbonske mreže, odnosno ugljeničnih vlakana, srebrnih niti i mikrokapsulama kamilice koje imaju terpeutsko dejstvo.
Ono što je najvažnije, jesu magnetne trake koje se takođe nalaze unutar korektora. Šest magnetnih traka pružiće telu laganu magnetnu terapiju, tokom koje se ono regeneriše, reguliše se cirkulacija i metabolizam. Organizam se tako tokom sna zaista kvalitetno odmara od svakodnevnih napora i štetnih uticaja kojima je svakodnevno izložen. Magneti jačaju imunitet i poboljšavaju opštu vitalnost organizma, dok će karbonska mreža i srebrne niti takođe dobro štititi telo od geotehničkih zračenja kojima smo neprekidno izloženi.

Magnetna podloga/korektor definitivno će popraviti kvalitet vašeg sna i optimalno uticati na poboljšanje celokupnog zdravstvenog stanja. Naročito se preporučuje osobama koje pate od osteoporoze, poremećaja cirkulacije, proširenih vena i onima koji su pod konstantnim stresom. Posle samo jedne prospavane noći na ovoj podlozi/korektoru shvatićete koliko ste propustili što je niste nabavili mnogo ranije.

Lekari potvrdili korist magnetoterapije

Magnetoterapija je veoma stara metoda, koja se koristila još pre 4000 godina u Kini, a konačno priznata i kod nas. Lekari ističu da svi uzrasti mogu da koristi magnete zbog toga što nema kontraindikacija i ne eliminiše klasičnu medicinu koja svojim metoda postiže dobrobit za zdravlje, ali ovo je dodatna dobrobit iz ugla biofizičkog aspekta.

Mnogi koji su isprobali našu magnetnu podlogu ističu da ona funkcioniše besprekorno u svim aspektima. U toku noći geopatogena zračenja su jača i opetrećuju organ koji nam je najslabiji. Dovoljan je jedan poremećaj, obično je to stres i on će dovesti do poremećaja celog organizma. Svako od nas ima svoj energetski potencijal sa kojim se rađa.

Ako nam se poremeti ta frekvencija dolazi do poremećaja. Kada štetna energija geopatogenog zračenja počne da deluje, ćelija meša funkcije i tada dolazi do poremećaja. Ako je to zračenje kratkotrajno naša ćelija može da se oporavi, ali ako se i oporavi nastalo je određeno oštećenje.

Zato treba da vodimo računa gde spavamo, spavati na primer dalje od električnih uređaja i utičnica. Glava bi trebalo da bude okrenuta ka severu a noge ka jugu.

Geopatogeno zračenje je tokom spavanja maksimalno ali trostruko dejstvo magnetne prostirke koja je u ponudi Health Care Group-a štiti organizam i od njega i od svih ostalih vrsta zračenja.